Ваксините срещу грип и пневмония снижават смъртността при пациенти със сърдечна

...
Ваксините срещу грип и пневмония снижават смъртността при пациенти със сърдечна
Коментари Харесай

Ефект: Ваксините срещу грип снижават смъртността от сърдечна недостатъчност |

Ваксините против грип и пневмония снижават смъртността при пациенти със сърдечна непълнота. Това демонстрира проучване на университета в Кънектикът, извършено измежду 3 млн. американци. Резултатите от него ще бъдат показани на тазгодишния конгрес на Европейското кардиологично сдружение - ESC Congress 2020, който ще се организира от 29 август до 1 септември в онлайн формат, оповестява здравната платформа Medik Forum.

Всеки 5-ти човек развива сърдечна непълнота. Според статистиката, в международен мащаб, от болестта страдат към 26 млн. души. Респираторните инфекции като грипа и пневмонията могат съществено да утежнят положението на пациенти със сърдечна непълнота и по тази причина на хората с такива болести се предлага годишно да се имунизират.

" Пандемията акцентира значимостта на имунизациите за попречване на респираторните инфекции, изключително при хора със болести като сърдечната непълнота ", споделя създателят на изследването доктор Картик Гонугунтла от университета в Кънектикът.

Особености на проучването

В изследването са включени близо 3 млн. пациенти, приети в болница в интервала 2010-2014 година Средната възраст на следените е 70 година

Екипът специалисти открива, че вътреболничната смъртност е доста по-ниска при пациенти, които са имунизирани против грип (1,3%) спрямо тези, които не са имунизирани (3,6%). Аналогични са резултатите и при имунизираните против пневмония - 1,2% против 3,6% в интерес на имунизираните.

" Макар антиваксърското придвижване да притегли доста последователи преди пандемията, споделят създателите на проучването - ние сме оптимисти, че непознатата до момента зараза е трансформирала възгледите на мнозина за ролята на имунизациите за отбрана на здравето. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР